Historisk gjennomslag i Ulrikstunnelen 

Klokken 13.15 i dag var det gjennomslag i den nye Ulrikstunnelen mellom Arna og Bergen. Ølen Betong er en av leverandørene til det store samferdselsprosjektet. 

Mange hadde tatt turen for å se «Ulrikke» borre seg gjennom de siste metrene med fjell. Foto: Knut Ståle Lyngstad, Ølen Betong


Den gigantiske tunnelboremaskinen «Ulrikke» har borret nesten 7 kilometer av tunnelstrekningen, og brukte 20 måneder på ferden gjennom fjellet. 58.000 billass med masse er kjørt vekk. Hadde man lagt massene i høyden på Brann stadion, ville det blitt et tårn på 1358 meter. 

Fundamentene til skinnene maskinen går på er produsert av Ølen Betong, og mer om dette store oppdraget kan du lese her: Borrer seg gjennom Ulriken 

Bane Nor kaller gjennomslaget en jernbanehistorisk begivenhet og en stor milepæl i prosjektet som gir dobbeltspor mellom Bergen og Arna. Prosjektet skal stå ferdig i 2022. 

Området ved Fløen på bergenssiden av tunnelen var åpent for publikum, og mange kom for å få med seg den historiske begivenheten. Blant dem samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen, Svein Atle Berge, daglige leder i Ølen Betong og Knut Ståle Lyngstad, avdelingsleder ferdigbetong Bergen.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips