Bedre DAB-dekning i Ølen og Etne

Med to nye sendere på plass, er det blitt bedre radiodekning i Ølen, Etne og langs E134. Men det kan være nødvendig å gjøre et kanalsøk for å få inn P4, Radio Norge og 14 nye kanaler.NRK har hatt DAB-dekning i området i lengre tid, men nå kan flere tusen radiolyttere også glede seg over bedre dekning fra de kommersielle radiokanalene. 

Dette er kanalene som har fått bedre dekning.

- Vi setter opp nye sendere for å bedre totaldekningen. For å høre kanalene kan det være nødvendig å gjøre et kanalsøk på radioen, sier Olav Fostås, tekniker i P4 Gruppen. 

Han er blant dem som har kjørt Norge på kryss og tvers for å kontrollere DAB-dekningen. Til sammen er nærmere 50.000 kilometer tilbakelagt. 

- Nå har det blitt bedre lytterforhold både for fastboende i Etne og Ølen og for reisende på E134, sier Henning Lie, teknisk direktør i Bauer Media. 

Det nasjonale kommersielle DAB-nettet dekker minst 92,8 prosent av befolkningen. Kravet fra myndighetene var 90 prosent av befolkningen

Fem ting du bør vite om DAB

1. Det er to riksdekkende DAB-sendernett: NRKs og et kommersielt nett (P4, Radio Norge, med flere). Det siste har noe mindre dekning. Du kan sjekke dekningen for alle DAB-kanaler på radio.no/dekning. 

2. Godt mottak sikres gjennom riktig montert antenne. Antenner skal stå vertikalt, og antenner til biladapter må jordes, dvs være i kontakt med metallet i bilens ramme. 

3. Tryggere i tunnel: Uansett hvilken DAB-kanal du velger, vil du få beskjeder fra nødetatene om det skulle bli nødvendig. Det er Statens veivesen som har ansvaret for utbyggingen av DAB i tuneller. 

4. Flytter du en DAB-radio over avstander, bør du oppdatere kanallista slik at du ikke mister NRKs kanaler. NRKs kanaler sendes på ulike frekvenser fra region til region. Radioen "husker" frekvensen der du gjorde oppdateringen sist, og er innstilt på denne helt til du oppdaterer kanallista på nytt. (Trykk på «scan» eller «tune»). Kommersiell radio sender på samme frekvens over hele landet. 

5. I bil trenger du ikke oppdatere kanallista manuelt dersom du aktiverer funksjonen service following (også kjent som automatisk frekvensskifte). Funksjonen gjør at radioen automatisk finner den nye frekvensen for kanalen du lytter til.

Lurer du på noen om DAB-radio, er nettstedet Radio.no stedet å finne svar. Nettstedet drives av Digitalradio Norge som eies av NRK og P4-gruppen.


Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips