Bli en god mobilfotograf! 

Mobilen er blitt et av våre viktigste markedsføringsverktøy. Et godt mobilbilde kan være det som skal til for å fange ditt publikums interesse i strømmen av bilder og innlegg på sosiale medier. 

- Hver eneste dag arrangeres det kurs, konferanser og seminarer om sosiale medier, og alle blir fortalt at gode bilder er alfa og omega. Men ingen forteller faktisk hva som er et godt bilde eller hvordan man skal ta dem, og det er det vi ønsker å lære fra oss, sier Tove Virata Bråthen, daglig leder i Vestfoto

Sammen med kollega Ida Kristin Vollum stiller hun som kursholder 17. april når VAF inviterer til kurs i mobilfotografering for bedrifter.  Kurset i mobilfotografering vil veksle mellom teoretisk undervisning og mobilfotografering i praksis, der deltakerne vil få god veiledning underveis.

 - Det er et generelt stort forbedringspotensial hos de fleste som tar mobilbilder, og det er ikke de store grepene som skal til, mener kursholder Tove Virata Bråthen. (Illustrasjonsfoto: Vestfoto)


- De fleste bedrifter har et stort fokus på markedsføring i sosiale medier. Målet med å legge ut et bilde er å fange interessen hos publikum midt i strømmen av innlegg og annonser. Og det er faktisk bildet som har muligheten til å fremkalle stopp-effekten og unngå at leserne scroller forbi. Dersom du som mobilfotograf kjenner til noen helt grunnleggende prinsipper ved fotografering, vil du raskt kunne oppnå nettopp det, sier Bråthen. 

Mobilfotografering for bedrifter

 • Tid: Tirsdag 17. april, kl. 09.00 - 15.30
 • Sted: Ølen VGS
 • Kursholder: Vestfoto AS
 • Kursinnhold: 
  - Viktige fotoprinsipper som enkelt forbedrer kvaliteten
  - Få mest mulig ut av motivet på en kreativ måte
  - Skap historier i bildene
  - Utnytt de tekniske prinsippene, mobilen har flere muligheter enn du tror
  - Tips om nyttige fotoapper
  - Bildebehandling på mobilen
  - Profesjonelle bilder vs. mobilbilder
 • Meld deg på her!
 • Det er ikke alle bedrifter som har muligheten til å leie inn profesjonelle fotografer, men de har mobilen og dermed verktøyet som trengs for å ta de gode bildene. 

  De aller fleste vil kunne ta mye bedre mobilbilder enn hva de gjør i dag, og det er ikke den store vitenskapen som skal til, mener Bråthen. 

  - På samme måten som det finnes regler for et rett og godt skriftspråk, finnes det også prinsipper for et bildespråk. Men de færreste av oss er kjente med fotospråket. Dersom man lærer seg grunnleggende prinsipper om blant annet motiv, lys, perspektiv og komposisjon, kan vi alle ta bilder av høy kvalitet som vil fange oppmerksomheten, sier Bråthen. 

  Med noen helt grunnleggende teknikker og enkle grep kan hvem som helst sikre seg bilder av høy kvalitet med mobilkamera. 

  - Vi har alle vært på konferanser, arrangement eller opplevd noen gode hverdagsøyeblikk på jobben som er verdt å dele på sosiale medier. Dersom man har noen gode fototips i bunn, kan disse bildene fort gå fra å være et knips med dårlig lys og litt kjedelig motiv, til å bli et bilde av kvalitet som fanger oppmerksomheten, mener Bråthen. 

  I tillegg til å levere fototjenester har Vestfoto lang erfaring som kursholdere innen fotografering og arrangerer i dag kurs over hele Vestlandet.


  Folk i vinden

  Tips oss!

  Folk i vinden

  Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

  Send tips
  Har du en god Medvind-sak?

  Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

  Send tips
  Kalender

  Har du forslag til ny kalenderoppføring?

  Send tips