Ny trafikkskole til Sjoargata i Ølen 

Neste uke åpner Vindafjord Trafikkopplæring ny avdeling i Ølen. Lokalene ligger ved siden av Smådyrklinikken, og det er kun litt oppussing som står igjen før dørene åpnes.

- Mange spør om jeg er redd når jeg sitter på med elever. Svaret er nei. Jobben til en trafikklærer er å være forut for eleven. At vi ser hva som kommer til å skje før det skjer. Dette har vi kompetansen til, sier Jonny Einem. Foto: Elin Tvedt


For drøye to år siden startet Jonny Einem fra Harstad opp Vindafjord Trafikkopplæring med hovedkontor i Skjold. Seks måneder senere ble kona Tanja Vefall ansatt, og i mars kom en tredje ansatt til. Vindafjord Trafikkopplæring driver i all hovedsak trafikkopplæring for Vindafjord og Etne, men har et lite kontor i Haugesund på grunn av lokale elever som går på skole i byen. 

- Trafikkopplæring krever en del teoriundervisning, og da er det greit å ha et lokale i Haugesund. Men vi er i all hovedsak en distriktsskole, og ikke en byskole. Det er veldig viktig for meg å få frem, sier Einem. 

Nye fraværsregler i skolen

- Vi vil være best i distriktet og gi bygdene her den beste servicen vi kan, sier  Einem. Foto: Elin Tvedt

Å være en distriktsskole byr på større utfordringer enn i byen med tanke på lange avstander. For Einem har det vært viktig å tilby henting gratis, og at timen starter når de setter seg i bilen. Noe som gir lengre arbeidsdager og en del tomkjøring mellom elevene. De har måttet justere seg i forhold til de nye fraværsreglene på skolen som kom i fjor, og er fleksibel med arbeidstiden for å kunne tilby timer etter skoletid, kvelder og helger. 

- Fra august til desember i fjor hadde jeg to helger fri, men det har hjulpet på med en tredje ansatt. Jeg har en veldig givende jobb og møter forskjellige typer folk. Jeg bruker aldri samme metode og fremgangsmåte under timene. Jeg ønsker å se hver enkelt elev og treffe dem på deres nivå, forteller Einem. 

To kjøreskoler i en gate

Alle tre ansatte er utdannet kjøreskolelærere med lang fartstid. Einem har også tungbilkompetanse. Han har jobbet som kjørelærer i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og hos konkurrenten i Sjoargata, Haugaland Transportskole og Torleif Vestre. Hvordan blir det med to kjøreskoler i en gate? 

- Torleif og jeg er gode venner, og vi har et godt og sunt konkurranseforhold. Haugaland Transportskole er også større enn oss, og driver bredere i Haugesund og områdene rundt enn det vi gjør. Vi holder oss i Vindafjord og Etne, sier Einem 

Økonomisk har det gått veldig bra. Omsetningen ble doblet fra første til andre år. Det går fortsatt godt, og nå starter de altså opp en avdeling i Ølen for å være nærmere den videregående skolen. 

- Vi vil være best i distriktet og gi bygdene her den beste servicen vi kan. Det er begrenset hvor mye vi kan og har lyst til å vokse. Da må vi til Haugesund, og det ønsker vi ikke. Jeg tror vi har funnet vår nisje her inne, avslutter Einem. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips