- Et privilegium å gå på jobb 

Det er ikke så mange praktiserende osteopater å finne utenfor bykjernene, og Stian Haugland synes det er et privilegium å kunne tilby behandling på Frisk Treningssenter i Ølen. – Det er en veldig god følelse når du kan hjelpe folk å mestre hverdagen.


På kontoret:
Navn: Stian Haugland  (32)
Bor: Ølen     
Sivilstand: Samboer       
Stilling: Osteopat/personlig trener på Frisk Treningssenter
Hvor lenge i stillingen: Siden januar 2015.

En typisk arbeidshverdag? 

 - Jeg pleier å være «tidlig på ‘an», og få trent litt selv før jeg starter på jobb. Deretter går dagen i behandling av pasienter og gruppetreninger for blant annet svangerskapsgrupper og seniorgrupper. 

Jeg behandler muskelskader og idrettsskader, i tillegg til å gi treningsveiledning til pasientene. Min jobb er å gjøre pasientene selvstendige, fra å være mer passive i en behandlingssituasjon til å ta ansvar for egen behandling gjennom de rette aktivitetene. Vår policy er å gi pasientene behandling innen 24 timer, og ikke senere enn 48 timer etter de kontakter oss, så dagene kan fort forandre seg når vi for forespørsler. Pasientene er hovedsakelig lokale, men de kommer også fra Karmøy, Sauda og Odda. Det er et privilegium å kunne tilby osteopat-behandling her i Ølen. Det er ikke så mange steder utenom de store byene som har det. 

...og for de som lurer: hva gjør egentlig en osteopat? 

- Osteopatien bygger på mye av det samme som fysioterapi og kiropraktikk. Det som skiller osteopatien fra de andre fagene, er den helhetlige betraktningen vi gjør av kroppen. Vi der på sammenhenger i hele kroppen når vi behandler en konkret skade eller plage. Vi betrakter hvordan alle kroppslige systemer kan ha påvirkning på hverandre, både muskler, sjelett, organ og det nevrologiske. 

Hva karakteriserer din arbeidsplass? 

- Det er en åpen og leken arbeidsplass og en god og varm plass å jobbe. Vi har frihet til å utvikle det vi ønsker selv. Som treningssenter har vi mye fokus på å normalisere det å komme hit. Treningsbransjen har bygd opp et image som kan virke skremmende for mange, og vi jobber med å «ufarliggjøre» det å gå på treningssenter. Alt skal ikke være perfekt. Alle skal føle seg komfortable når de kommer hit, og vi har prøvd å ta tak i grupper som vi ser trenger aktivitet, men som synes det er skremmende å tre inn på et treningssenter. Det skal være en lav terskel for å komme hit. Å gå på treningssenter skal være like naturlig som å gå på butikken. 

Hva er den mest spesielle dagen du husker på jobb? 

 - Jeg fikk en gang høre av en pasient at «nå kan jeg endelig sette meg ned på gulvet og leke med barnebarna». Det betydde masse. Målet mitt er alltid å hjelpe pasientene med en behandling eller treningsform som gjør det mulig for dem å fungere mest mulig normalt og med minst mulig smerter i hverdagen, slik at dagene blir meningsfulle. Og for noen er det å kunne leke med barnebarna en stor milepæl. Det er veldig godt å høre at man har bidratt til at noen har nådd et slikt mål. 

Hva gjør du når du har fri? 

- Jeg holder meg aktiv med trening, fotball, og en del reising. Jeg får aldri jeg får reist nok! Til sommeren skal jeg sykle fra Aserbajdsjan til Georgia, noe som er blitt en årlig tradisjon med en kameratgjeng. Jeg jobbet et år i Baku, og ble kjent i området der nede da. Siden har det blitt en sykkeltur i året, og til sommeren skal vi legge bak oss 500-600 kilometer på landeveien inn i Kaukasus. I fjor syklet vi i 35 plussgrader, så det ble i overkant varmt, men det er alltid en utrolig fin opplevelse å sykle i disse områdene, så det ser jeg frem til.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips