Drømmejobb med utsikt


Kjekke kolleger,  profesjonalitet,  stor takhøyde, og godt humør er definisjonen på en god arbeidsplass. Og alt det har Arrow Norway i Åmsosen, mener Arrow-selger Trude Matre.  Pluss fjordutsikt. 

Trude Matre kan ikke skryte nok av Arrow eller arbeidsplassen i Åmsosen. Men å forklare amerikanske kolleger om fjordutsikt og spekkhoggere like utenfor kontoret, kan by på problemer.


På kontoret:
Trude Matre (32 år 
Bor: Knapphus, men blir Skjoldabu i løpet av sommeren. Da flytter hun inn i nytt hus på Vikaneset – «Skjoldywood» 
Sivilstand: Samboer       
Stilling: Internal Sales Executive i Arrow Norway, Åmsosen 
Hvor lenge i stillingen: Snart 8 år

En typisk arbeidshverdag? 

- Det har vært en del reising tidligere, men i det siste har jeg stort sett vært her ved pulten min i Åmsosen. Da går det i kundesupport, salg og distribusjon av elektroniske komponenter, som LED’er, microchipper og kondensatorer. For å nevne noe. Enkelt forklart distribuerer vi små og store elektroniske duppedittene som du finner inne i alle slags apparater: smarttelefoner, pc-er, TV-er og mye annet. Mine kunder er nå hovedsakelig fra Norge, Polen, Baltikum og Asia. 

Hva er ditt «må ha» i arbeidshverdagen?

- Overskudd, gode kollegaer, frihet under ansvar og mulighet til å kunne tenke selv i jobben. Og kaffe. En god dose kaffe gir jo både overskudd og energi til å tenke litt ekstra kreativt. Spesielt på mandager og fredager. 

Hva karakteriserer din arbeidsplass? 

- Godt humør, pulserende miljø, og et profesjonelt team. Latteren sitter løst, og det er stor takhøyde. Dette gir også gode rammer for alle å være seg selv. Og for meg er det definisjonen på en god arbeidsplass. 

Hva er den mest spesielle dagen du husker på jobb? 

- Det er så mange at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Men flere av dem har med transatlantiske reiser å gjøre: Jeg skulle på jobbreise til noen Arrow-kolleger i USA. Jeg forstuet foten noe dager før jeg reiste. Så mitt møte med Huntsville, Alabama var hinkende på krykker inn på flyplassen med jetlag, uten å vite helt hvor jeg skulle, og hvordan jeg skulle komme til Hotellet. Situasjonen ble ikke mindre forvirrende da det tikket inn en melding fra det amerikanske Arrow-kontoret som sa at Tom Jones var på vei for å hente meg. 

Og da en amerikansk kollega kom til Norge, var det like forvirrende: 

- Hvert år arrangerer vi Arrow-seminarer for kunder, samarbeidspartnere og hele bransjen i Oslo. Seminaret er etterfulgt av tur på Oslofjorden i seilskute, med reker, underholdning og god stemning om bord . Det er alltid like trivelig å få treffe på kollegaer fra andre land, og for et par år siden hadde vi blant annet besøk fra en amerikansk kollega: en noe nedkledd hvitsnipp som trolig var vant med litt mer formelle omgivelser. Godt utpå Oslofjorden fortalte jeg om kontoret vårt i Åmsosen, og ville forklare han at også der hadde vi en vakker fjord, flott utsikt og til og med noen spekkhoggere som svømte innom av og til. Men jeg husket ikke hva spekkhogger var på engelsk i farten så det hele endte med at han fikk høre om «our office with the beautiful fjord and «Free Willies» outside»… Amerikaneren prøvde å holde seg alvorlig, men gav opp til slutt. Det gjorde jeg også. 

Hva gjør du når du har fri? 

Jeg prøver å prioritere tid til familie, venner og fjellturer. Gjerne i kombinasjon. Ellers er det egentlig veldig travelt, og dagene går i ett, og jeg får nok ikke så mye tid til å være sammen med dem så mye jeg ønsker.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips