Tilbyr mer enn gatekjøkkenmat 

Nye Knapphus Gatekjøkken åpnet offisielt 1. juni. Nå er de i gang med å utvide konseptet til lunsjmat, overtidsmat, møtemat og utlån av møtelokale. Etter hvert kommer det også en middagsdag. 

Knapphus-burgeren som ble utviklet til åpningen av det nye gatekjøkkenet har slått godt an, forteller daglig leder Tone Olsen. Alle foto: Ellen Marie Hagevik


Vinmonopolet og Knapphus Gatekjøkken driver i vidt forskjellige bransjer, men de har minst en ting til felles: kundene er viktigst. For daglig leder Tone Olsen var det derfor ikke en så stor overgang som man kunne tro å gå fra vinhyller til gatekjøkkenmat. 

- Vi er her for kundene, og vi gjør det vi kan for at kundene skal få det de vil ha, sier Olsen. 

Hun begynte i jobben i april, og er i full gang med å utvide tilbudet til gatekjøkkenet. 

Knapphus er et knutepunkt og et naturlig stoppested for mange. Den gamle veigrillen, som i nesten 40 år var gatekjøkken og samlingsplass, ble revet i februar. Det nye gatekjøkkenet skulle etter planen står ferdig tidlig i mai, men ble litt forsinket.

Møtemat og møtelokaler

- Det har vært stor trafikk i sommermånedene, og vi er godt fornøyd med omsetningen etter at det nye gatekjøkkenet ble offisielt åpnet 1. juni. Nå går vi inn i en roligere periode der det er mer faste kunder og mindre gjennomgangstrafikk. Med et så flott produksjonskjøkken, må vi prøve å utnytte det bedre, sier Olsen. 

Hun var tidligere prosjektleder i VAF (Vindafjord Arbeidsgiverforum), og er godt kjent med det store næringslivet i Vindafjord. En del av jobben var å bestille mat til møter og arrangementer. 

- Mat må alle ha i løpet av dagen, enten der er til lunsj, overtid eller møter, og vi vil gjerne tilby våre tjenester. Bestiller du møtematen hos oss, kan du i tillegg låne møtelokalet Banken som har plass til 40 personer. Alt på menyen til gatekjøkkenet kan leveres, men vi vil også tilby rustikke smørbrød og andre ting. I utgangspunktet kan vi lage det kunden vil ha, bare vi får beskjed litt i forkant. Vi vil etter hvert begynne å levere ut mat om det er ønskelig, sier Olsen. 


Bruker lokale råvarer 

En viktig del av kundegrunnlaget er de lokale. De fortjener også noe ekstra, mener Olsen. 

- Vi ser for oss en fast middagsdag med andre ting enn gatekjøkkenmat. Det kan bli søndagsmiddag eller en annen fast middagsdag i uka med god, norsk kvalitetsmat. Gjerne med kortreiste råvarer, sier Olsen, som to dager i uka er i Skjold for å hente tomat og agurk på Smedsvik gård i Skjold

Det nye, topp moderne gatekjøkkenet har alt på ett plan. Det er blitt en helt ny arbeidsplass for de ansatte, og er mye bedre tilrettelagt for kundene. Rikelig med plass til å stå innomhus når du bestiller og venter, og ikke minst «garasjen» der du kan sitte og spise under tak. Er det fint vær, åpner porten opp mot utearealet. 

Har fått flere ansatte 

- Storselgeren er fortsatt hamburgere som utgjør 60 prosent av omsetningen. Tallerkenrettene følger på andreplass. Vi skal være gode på alt vi lager. Til åpningen utviklet vi derfor en egen Knapphus-burger. Den har vi fått mange gode tilbakemeldinger på, forteller Olsen. 

Mer plass er ikke alltid synonymt med flere ansatte, men det har vært nødvendig på Knapphus Gatekjøkken. 

- Antallet ansatte er økt med fem personer, og vi er nå totalt 15 ansatte med fire fast ansatte og deltidsansatte. En hel del av dem er kjekke skoleungdommer som vi er glade for å ha i jobb hos oss. Men vi har også folk som har vært med en stund. Ikke minst Kirsten Tysse som har vært ansatt siden 1986. Så her er det en god blanding, helt etter Knapphus-filosofien, sier Olsen.

Folk i vinden
Fem i farten

Sommarvikarar må til mange stader for at dei som jobbar fast skal få ferie. Her er eit knippe sommarvikarar i Vindafjord.

Thomas har hatt sommarjobb hos Berge Sag sidan han var 16, og han er ein av tre vikarar på lageret. - Vi hjelper kundar og gjer klar bestillingar. Det er mest større bestillingar som går ut herfrå til snikkarar og byggeprosjekt, seier Thomas, som også jobbar på lageret i andre feriar. Han har gått tre år på Haugesund Toppidrettsgymnas, og vil studera og jobba frå hausten.
Einar er ein av 21 sommarvikarar. Han starta i jobben 2. mai og skal jobba til 11. august. - Å få sommarjobb i Haugesund er ikkje lett, så eg er glad for å jobba her og bu hos farmor. I dag spenner eg opp selskinn til tørking. Elles legg eg skinn i maskiner, sliper, handkardar og er i våtavdelinga og skjærer vekk fett, seier Einar, som byrjar på vidare utdanning i Oslo som personleg trenar i august.
Solfrid Marie har alt fire års fartstid på bensinstasjonen, og jobbar også kveldar og helger ellers i året. No er det full jobb heile sommaren. - Det er ein kjekk og variert jobb med mange trivelige kundar. Vi lagar det meste av maten, sel oljer og anna til bilen, ryddar og fyller på i hyllene, seier Solfrid Marie, som skal ta seg eit friår etter vidaregåande.
Er ein av fem sommarvikarar i butikken. Ho trivst så godt at ho ikkje har tenkt å ta ferie. - Eg jobbar tre til fem dagar i veka og skal jobba til uti august. Det er nok å gjera på, og dagane går fort. Eg sit mellom anna i kassa, hjelper kunder, fyller på i hyllene og ryddar i butikken, seier Elise. Til hausten held ho fram med lærarstudiar på Stord.
Når Medvind24 stikk innom, har Andreas det travelt med mykje forskjellig i resepsjonen. De første dagane av fellesferien er det her det er mest trong for hjelp. - Når eg er ferdig her, skal eg kjøra truck i to og ei halv veke, seier Andreas. Han var ferdig med VG2 service og samferdsel til sommaren og skal ta påbygg på Lundaneset vgs til hausten.

Tips oss!

Nytt om navn

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send epost
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send epost