AutoStore fester grepet i USA 

USA kan være AutoStores største marked om få år, og nå åpner selskapet sitt første kontor i Statene. I løpet av året skal staben dobles for å imøtekomme et stadig større behov fra kunder innen netthandel i USA. 


- En firedobling av aktiviteten vår i USA er innen rekkevidde i 2018, sier  leder for salg og distribusjon, Helge Olsen (t.h.), her sammen med konsernsjef Karl Johan Lier.  Foto: Autostore

AutoStore vokser i det amerikanske markedet med store distributører som Bastian Solutions, Dematic og Swisslog på laget. Nå rigger selskapet seg for ytterligere vekst med ny kontoradresse i Derry, New Hampshire. Leder for salg og distribusjon, Helge Olsen, tror aktiviteten i USA vil firedobles i løpet av 2018. 

- AutoStore opererer i det såkalte ASRS-markedet (Automatic Storage Retriever System), hvor vi opplever stadig større pågang fra kunder, særlig innen netthandel. Dette er en bransje som er avhengig av å levere stadig raskere. Lagrene må være lokaliserte nær byene hvor eiendomsprisene er høye og behovet for plassbesparende lagerløsninger desto større. AutoStore vinner mye på at løsningene våre er fleksible og enkle å bygge inn i eksisterende bygg, sier Olsen. 

Vokser med global partner 

3 Corporate Park Drive, Derry, New Hampshire er adressen til AutoStores nye avdeling i USA.  Foto: Autostore

AutoStore overtok lokalene til sitt nye amerikanske avdelingskontor like over nyttår. På 1800 kvadratmeter har den amerikanske avdelingen plass til mellom 20 og 25 medarbeidere, og ikke minst et fullskala AutoStore demonstrasjonsanlegg hvor potensielle kunder får oppleve teknologien «first hand». 

Avdelingskontoret skal også bistå kunder og distributører med reservedeler, kunde- og salgssupport. 

- Vi opplever et veldig bra trykk i USA nå, og det er viktig for oss å ha support nær distributørene våre der de er, både med tanke på lokasjoner og tidssoner. I tillegg skal vi også styrke salget ytterligere, og planen er å ha folk på veien i USA hele tiden, sier Marketing Director Magne Hatteland. 

AutoStore solgte sitt første anlegg i USA i 2012, og har siden den gang styrket nettverket sitt med flere store distributører, nå sist Dematic

- Dematic er en global distributør og en av de største i industrien. Avtalen var et stort steg for oss i markedet der borte, og vil bety at AutoStore kan få en betydelig større markedsandel, sier Hatteland. 

- Vi kommer til å ansette flere i USA i løpet av året, og med  avdeling  nær Boston, er vi tett på et stort teknologimiljø med mye god kompetanse, sier Magne Hatteland. Foto: Autostore

Tett på teknologikompetansen 

Kontoret ligger en times kjøretur utenfor Boston, og lokalitetene er strategisk valgt med tanke på rekrutteringen av nye kloke hoder til AutoStore over Atlanteren. 

- Herfra har vi tilgang til et tungt teknologimiljø, og er dermed tett på kompetanse som vi er på jakt etter til vår satsing i USA. Vi har tre ansatte i USA nå, og regner med å doble antallet i løpet av det neste halve året, sier Hatteland. 

 Samtidig som AutoStore ruster seg for sterkere posisjonering i Statene, satses det også på ytterligere det europeiske markedet. 

- Det skjer enormt mye i Europa også. 30 prosent av all europeisk distribusjon foregår i Tyskland, som utgjør det største markedet for AutoStore per dags dato. Vi trapper også opp vår europeiske satsing med flere nye ansatte som skal drive oppsøkende salg i både Tyskland og Storbritannia, sier Hatteland.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips