Bygger nytt kompetansesenter for IT

Med 25 års erfaring fra programvareutvikling av prosjektstyringssystemer, tar Omega nå et nytt steg innen IT-bransjen. Nå bygger Omega eget kompetansesenter for IT-tjenester. 


- Vi er på jakt etter nye medarbeidere som er sultne på utfordringer innen IT og som har lyst å utvikle seg i takt med Omega sin vekst i IT-markedet. Vi skal utvikle kompetansesenteret vårt til å bli en betydelig del av Omega, sier avdelingsledere Jan Christian Brataas og Arvid Grønvoll i Omega. 

Avdelingsledere i Omega Jan Christian Brataas og Arvid Grønvoll står i bresjen for Omegas nye kompetansesenter for IT-tjenester.

Siden 1992 har Omega vært en ledende leverandør av prosjektstyringssystemet Pims hovedsakelig til olje- og gassindustrien. De seneste årene har Omega også tatt større markedsdel innenfor samferdsel samt bygg og anlegg. 

Det er denne ekspertisen Omega nå bygger videre på når IT-tjenester utvikles som eget tjenesteområde. I dag har Omega mer enn 1000 medarbeidere på oppdrag både for nasjonale og internasjonale kunder verden over.

- Vi har mange konsulenter med tung IT-kompetanse og lang erfaring fra bransjen som i dag jobber med utvikling av Pims, prosjektering, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, subsea og marine operasjoner. Med denne kompetansen i bunn, utvider vi IT-ekspertisen vår med tjenester som skyteknologi og -tjenester, sikkerhet, data analyse, prosjektledelse og programmering, sier Brataas. 

IT-satsingen rettes i første omgang mot et bredt kundesegment i Norge. Nylig ble Omega tildelt rammeavtale med Statoil, og skal i løpet av de neste årene levere IT-tjenester til Statoils prosjekter i Norge. 

- Avtalen med Statoil er en bekreftelse på at Omega er rustet for å levere ledende IT-ekspertise til store og komplekse prosjekter. Dette var også et svært viktig steg for oss, og et springbrett inn i IT-markedet, sier Brataas. 

Omega trapper opp rekrutteringen og ønsker å ansette IT-medarbeidere med erfaring og kompetanse innen et bredt spekter av IT-disipliner.

- Vi ønsker medarbeidere som er genuint interesserte i å bruke ny teknologi til å utvikle gode løsninger for kundene våre. I Omega har vi alltid hatt en kultur for å dyrke frem nye løsninger, hvor medarbeiderne våre får spillerom til å utvikle egne ideer, sier Brataas. 

- Vi leter etter ressurser som kjenner seg igjen i arbeidet med skyteknologi og -tjeneste, sikkerhet, dataanalyse, Internet Of Things, prosjektledelse og programmering. 

Omegas IT-tjenester

Skyteknologi

 • Skybaserte tjenester, applikasjoner og API-er med høy tilgjengelighet og skalerbarhet 
 • Utvikle globalt distribuerte databaseløsninger 
 • Administrasjon av infrastruktur

Prosjektledelse og rådgiving

 • Sikre kundens strategiske mål med god IT-strategi 
 • Verdiskapende IT-ledelse 
 • Utvikle fremtidens IT-arkitektur

Business Intelligence and Analytics 

 • Bygge og administrere analyseløsninger 
 • Behandling av data fra IoT-enheter 
 • Digital virksomhetsutvikling

Programmering

 • Utvikle og drifte målkritiske Windows og Web-applikasjoner
 • DevOps-optimalisert utviklingsmiljø 
 • Utvikle Microsoft SQL relasjonsdatabase 
Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips