Kort vei å gå til ny jobb 

AutoStore skal doble antallet ansatte i løpet av tre år, og bygger opp en utviklingsavdeling i Sandvika. En av de nyansatte er Frode S. Robberstad. Han fikk en kort vei fra sin gamle jobb til sitt nye kontor. 

- Åmsoen er verdens beste plass å drive butikken fra, og vi er nå i ferd med å ta AutoStore til et helt annet nivå, sier Frode S. Robbestad, direktør for salg og distribusjon i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika). Foto: Ellen Marie Hagevik

 

Robberstad kommer fra jobben som daglig leder for Arrow Norway, og har hatt sin arbeidsplass i Åmsosen siden 1997. 

- Jeg husker jeg satt og så ut på den spede begynnelsen til AutoStore da jeg begynte i 1997. Da holdt de på i et telt utpå plassen her og håpte å få til noe som kunne selges. I dag, 20 år etter, er vi på god vei mot milliardomsetning, sier Robberstad, som er direktør for salg og distribusjon i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika). 

Det kom nok som en overraskelse på en del at han byttet jobb nå, men det var en mulighet han ikke kunne la gå fra seg. 

Var ikke sene om å slå til

- Arrow er og har vært en fantastisk arbeidsplass. Arrow er også i endring, og etter 20 år var det på tide å tenke på om det var anledningen for meg å gjøre noe annet. Så fikk jeg nyss om at det var veldig spennende ting på gang bokstavelig talt rett over gangen, og ymtet frampå om at jeg kunne være interessert, sier Robberstad. 

 - Da var vi ikke sene om å slå til, sier konsernsjef Karl Johan Lier.

- Vi vet hva Frode står for, og ville gjerne ha han med på laget. 

Sammen med Helge Olsen, som leder salgsavdelingen, utgjør Robberstad, Sven Åge Hjorteland og Johann Kuijs salgsledelsen i AutoStore. Robberstad, Olsen og Lier har alle jobbet mange år i Hatteland og bedrifter med utspring fra Hatteland, og de har også jobbet sammen tidligere. 

Spiller hverandre gode

- Karl Johan og Helge er gode på å spille hverandre gode, alltid framoverlente og sultne. Jeg er takknemlig for at jeg får muligheten til å jobbe sammen med dem igjen. Det var et tøft valg å slutte i Arrow, men for en som er opptatt av innovasjon, er en jobb i AutoStore som å havne midt i gryta, sier Robberstad.

Han er en av rundt 30 nye personer som AutoStore kommer til å ansette i løpet av året. I dag er det 145 ansatte, og det tallet skal dobles i løpet av tre år. 

 - Skal vi nå målet om 50 prosent vekst hvert år, må vi investere og utvide antallet ansatte både på utvikling, salg og produksjon. Blant annet skal R&D (forskning og utvikling) dobles. Utviklingsavdelingen her i Åmsosen teller i dag 35 personer, og om to år skal vi være over 70. Ikke alle vi ønsker å ansette vil eller kan bo i Vats, og vi er i gang med å opprette et eget kontor i Sandvika. Det skal i drift fra 1. september, og etter hvert blir det 20 personer i arbeid med utvikling av software, sier Lier. 

Overtar lokalene til Hatteland Display 

Salg er det som driver veksten, og her blir det i løpet av året ansatt 10 nye personer. Deriblant leder for fire nye salgskontorer i USA og Europa. I løpet av de kommende årene vil salgsavdelingen bli utvidet vesentlig. Systemdesign er også lagt inn under salg, og der skal antallet ansatte økes fra tre til fem. 

- Åmsoen er verdens beste plass å drive butikken fra, og vi er nå i ferd med å ta AutoStore til et helt annet nivå. Når Hatteland Display flytter ut til høsten, skal AutoStore overta lokalene. Da får vi 4000 kvadratmeter til rådighet. Der skal testavdelingen utvides og dele plass med utviklingsavdelingen, sier Robberstad. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips