Eksperise fra Omega til Maersks Culzean-prosjekt

Maersk Oil er i gang med sammensettingen av tre plattformer til gassfeltet Culzean på britisk sokkel, og tar i bruk Omegas ekspertise og Pims-system til jobben. 

Maersk Oils Culzean-prosjekt inkluderer tre plattformer og en FSO (Floating Storage and Offloading unit) på gassfeltet. Illustrasjon: Maersk Oil.


Til sammen skal tre plattformer og en FSO (Floating Storage and Offloading unit) ferdigstilles på gassfeltet som ligger på britisk sokkel. Nøkkelpersonell fra Omega er stasjonert i Singapore hvor plattformene er under bygging, og jobber i team med Maersk Oil for å forberede og planlegge jobben offshore, skriver Omega i en pressemelding. 

Maersk Oil benytter Omegas Pims-system i stor utstrekning for gjennomføring av sine prosjekter, nå også på Culzean-prosjektet, et gassfelt med estimert verdi på opptil 250-300 millioner oljefat. 

- Entreprisekontrakten med Maersk Oil løfter Omega inn i en ny divisjon hvor vi tar et større ansvar for arbeidsprosessene som er integrert i vårt system. Ferdigstillelsessystemet leveres med nøkkelpersonell med høy faglig kompetanse innen offshore sammenstilling, forteller avdelingsleder i Omega, Thomas Sundsøy. 

Feltet ble oppdaget i 2008 og drives av Maersk Oil. Planlagt oppstart for produksjon er 2019 hvor produksjonen er estimert til å fortsette i 13 år framover. Per dag skal det utvinnes mellom 60 000- 90 000 fat. 

- Vårt system og personell blir benyttet av flere større aktører på norsk sokkel og har vist seg å være ledende på området. Dette gir oss muligheten til å bruke gode erfaringer fra tidligere prosjekter for å sørge for en sikker og effektiv gjennomføring, sier Sundsøy. 

Omega har i dag mer enn 1000 medarbeidere verden over. I 30 år har selskapet levert personell og prosjektstyringssystemer til prosjekter, hovedsakelig innen olje og gass. 

De siste årene har også Omega fått innpass som leverandør av system og personell til større aktører innen blant annet samferdsel, bygg og anlegg, som blant annet Statsbygg, Sykehusbygg og Oslo kommune. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips