Passerte 100 millioner i 2017 

Sju år etter at Appex ble etablert har IT-selskapet passert 100 millioner kroner i omsetning. – Det har gått over all forventing, sier Tore Solberg, en av gründerne bak IT-suksessen. 

- 100 millioner kroner i omsetning er en milepæl som vi har jobbet mot i lang tid, sier administrerende direktør og Appex-gründer, Tore Fremmersvik, her sammen med resten av Appex-ledelsen. Fra venstre James Persson, Tore Solberg , Tore Fremmersvik og Hein Tore Tønnesen. Foto: Appex.

Ved utgangen av 2017 kunne gruppen kvittere med 107 millioner kroner i omsetning. Nøkkelen til suksess ligger både i en bred kundeportefølje og solid ekspertise i egne rekker, sier Solberg. 

- Vi har vært veldig heldige i å tiltrekke oss kloke hoder og miljøer med tung IT-kompetanse. I tillegg har vi også et svært bredt spekter kunder, alt fra små lokale bedrifter til store internasjonale konsern. Slik sett skiller vi oss ut fra en del andre IT-bedrifter, som tradisjonelt har spisset seg inn mot kunder i visse typer bransjer. Dermed er vi mindre sårbare og har flere ben å stå på, sier Solberg. 

Appex Gruppen har siden starten i 2011 levert et stadig bredere spekter IT-tjenester innen blant annet digitalisering, utvikling og drift av IT-systemer, leveranse av kontormaskiner, rådgivning og kreativt arbeid innen digital markedskommunikasjon. 

Selskapet har også planer om ytterligere utvidelse av både tjenesteområder og nye kundesegmenter inn i 2018. 

- Vi har en grunnleggende idé om at vi skal bruke vår digitale kompetanse hos de som trenger det og når vi gjør satsinger er det gjerne innenfor områder som står foran en digitaliseringsprosess, sier Solberg. 

Til tross for at Appex satte seg høye mål for 2017, ble omsetningen langt høyere enn forventet. Og de samme hårete målene gjelder for 2018. 

I tillegg til hovedkontoret i Haugesund og avdelinger i Oslo, Bergen og Odda, finner du også Appex i Medvinds avdeling i Sandeid. Appex-gründer Tore Solberg var en av initiativtakerne til kontorfellesskapet i Sandeidsjøen 27.

- Selv om vi har klart å passere 100 millioner kroner siden oppstarten, er sju år lang tid i IT-verdenen. Både utviklingen og behovene endrer seg raskt, og vi håper at vi kan passere 150 millioner kroner i år, sier Solberg. 

Appex sitt hovedkontor ligger i Haugesund, med avdelinger i Oslo, Bergen og Odda. I tillegg til en «mini-avdeling» i Vindafjord. Appex har siden 2013 vært næringshagebedrift i Medvind24 Næringshage, først med kontor i Ølensvåg, deretter i Medvinds nye avdeling i Sandeid hvor Solberg var en av initiativtakerne til det nye kontorfellesskapet i Sandeidsjøen 27. 

 Selskapet har totalt 52 ansatte i dag, og antallet medarbeidere vil øke i året som kommer. 

- Vi ønsker å bli flere ved alle avdelingene våre. Kanskje også i Sandeid. Vi er alltid på jakt etter gode hoder, sier Solberg.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips