Salget øker hos Fatland 

Norges største privateide slakteri opplevde økning i omsetningen, men nedgang i resultatet i 2017. Samtidig fortsetter salget av Fatland-produkter å øke. 

Ved utgangen av 1. kvartal 2018 var kjøtt- og kjøttvaresalget hos Fatland 15 prosent høyere enn på samme tid i fjor. 

Fatland

  • Norges største privateigde kjøttbedrift
  • Avdelinger og slakterier i både Ølen, Jæren, Oslo og Sandefjord
  • Totalt 586 ansatte
  • Omsetning 2017: 4.469 mill. (4.293 mill. i 2016)
  • Driftsresultat 2017: 72 mill. (96 mill. i 2016)
  • Resultat før skatt: 59 mill. (81 mill i 2016)

Konsernet omsatte for 4,5 milliarder kroner i 2017, som tilsvarer en vekst på fire prosent sammenlignet med året før. Resultatet før skatt er 59 millioner kroner, mot 81 millioner kroner i 2016. 

- Nedgangen skyldes både kraftig prispress i sluttleddet, og fortsatt skarp konkurranse for å få mest mulig slakt fra bøndene, sier konsernsjef i Fatland, Terje Wester. 

Ved utgangen av 1. kvartal 2018 var kjøtt- og kjøttvaresalget hos Fatland 15 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Det er solgt mer varer til både dagligvarekjedene og industrikundene, og konsernet når snart 5 milliarder kroner i årlige salgsinntekter. 

- Kan øke salget mer 

Konsernsjef Terje Wester. Foto: Fatland. 

Kjøttbransjen er preget av lave marginer, men Fatland-konsernet er i stand til øke salget ytterligere, mener Wester. 

- En bedre markedsbalanse er det viktigste bidraget til bedre lønnsomhet i norsk husdyrproduksjon. En slik utvikling vil også gi oss muligheter til å forbedre våre marginer. Vi jobber hver eneste dag aktivt for å øke salget og bedre markedsbalansen for kjøtt i Norge. 5.000 produsenter leverer allerede i dag slakt til Fatland og vi trenger enda større tilgang til norsk kvalitetsråstoff, sier Wester. 

Fatland-konsernet vokser videre og kommer de neste årene fortsatt til å investere i nye anlegg og nytt produksjonsutstyr. 

Ved videreforedlingsanlegget Fatland Sandefjord er det vedtatt en utbygging på 1.500 kvadratmeter grunnflate med lokaler og utstyr for røyking, koking og kjøling, samt nye tekniske rom og lager. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips